Napa Wong Asia Kudu Milih Laser Diode kanggo Mbusak Rambut

Asians-choose-Diode-Laser-Hair-Removal-

Nyuwun pamit marang Alexandrite. Wayahe golek pilihan anyar sing cocog karo warna kulit Asia lan warna rambut

Perawatan ngilangi rambut laser dadi umum banget sajrone luwih saka rong puluh taun. Kasedhiya macem-macem spektrum piranti laser ing pasar, kayata laser diode (755nm nganti 1064nm), Nd: laser YAG (1064 nm), laser Alexandrite (755 nm), lan laser ruby ​​(680 nm).

Ing fase awal nglamar laser kanggo perawatan ngilangi rambut, umume cocog kanggo pasien kanthi warna kulit sing adil (Fitzpatrick I-II); Nanging, perawatan kanggo kulit sing luwih peteng bisa nyebabake komplikasi kayata kerusakan termal lan hiperpigmentasi.

Laser Diode Laser Versus Alexandrite
Kaya sing wis dingerteni, warna rambut lan warna kulit minangka faktor utama kanggo ngilangake rambut kanthi efektif. Umume wong Asia duwe nada kulit sing rada peteng, biasane ngetik IV ing skala fonotipe Fitzpatrick miturut riset dermatologi.

Melanin nduweni panyerepan dhuwur ing dawa gelombang 755nm. Intine yaiku melanin ing folikel rambut nyerep sinar laser lan mula bakal rusak, sel induk sing dipasang karo folikel rambut uga bakal rusak. Iki bakal kanthi efektif mateni rambut sing tuwuh. Contone, laser Alexandrite dawane 755 dawane dawa digunakake banget kanggo menehi pinunjul kanggo ngatasi rambut kanthi sabar kanthi warna kulit kanthi pucat kulit (Fitzpatrick Scale I & II).

ST800-diode-laser-chromophore

Nanging, kita kudu ngaso ing kene lan miwiti nimbang manawa laser alexandrite pancen pilihan sing apik kanggo ngatasi kabeh jinis kulit.

Kuncine yaiku babagan melanin epidermis. Kulit pucat ngemot melanin luwih sithik ing epidermis; mula ora gampang kobong nalika sinar laser nembus.

Nalika nindakake rambut, mesthine melanin ing folikel rambut nyerep energi laser nanging ora melanin ing kulit. Mula, mung folikel rambut sing bakal rusak nanging dudu kulit dangkal sing bakal kobong.

Panjang gelombang laser alexandrite755nm bisa nembus nganti jero kanggo dadi panas folikel rambut tanpa ngobong kulit entheng. Nalika ngemot melanin kulit sing luwih sithik, cenderung ora bisa diobong sajrone perawatan. Makane laser alexandrite luwih kanggo nada kulit pucet lan rambut sing cahya, tinimbang rambut lan kulit ireng sing luwih akeh melanin.

Laser Diode kabukten luwih efektif lan luwih aman
Panliten ujar manawa asil perawatan bisa beda banget nalika nggunakake laser diode utawa laser alexandrite menyang jinis kulit sing luwih peteng.

Panaliten ing 2014 mbandhingake laser 755nm Alexandrite kanthi laser 810nm Diode kanggo khasiat lan keamanan perawatan ngilangi rambut. Dituduhake manawa laser diode 810nm luwih aman kanggo ngobati kulit sing luwih peteng tanpa ana risiko pembakaran epidermis. Iki uga kabukten luwih efektif tinimbang kulit alexandrite dadi kulit sing luwih peteng.

Miturut riset ing taun 2005, nuduhake asil sing padha kaya ing ndhuwur sing laser diode ngluwihi laser alexandrite lan laser ruby ​​nalika ngilangi rambut. Panaliten kasebut nyathet 171 pasien hirsutisme wanita ing kulit Fitzpatrick jinis II- IV lan ngetutake perawatan sajrone 12 wulan. Babagan nyuda rambut lan tuwuh maneh, diamati manawa laser diode entuk asil sing luwih apik banjur laser alexandrite lan laser ruby. Perawatan laser diode uga ora komplikasi.

Wis kabukten kanthi cetha manawa laser diode bisa menehi hasil karo kulit warna lan pasien nada kulit sing luwih peteng kanthi khasiat lan keamanan.

Jinis Laser Laser Diode
755/810 / 1064nm
1064nm Nd: YAG
Laser Pulsa Panjang
Laser Alexandrite 755nm
Nembus Jembar penetrasi Seng nembus jero Seng nembus cethek
Penyerapan Melanin Penyerapan melanin sing akeh Penyerapan melanin sithik: mbutuhake luwih akeh energi Penyerapan melanin dhuwur nanging gampang ngobong kulit sing luwih peteng
Nyeri Perawatan Sedhih nglarani.
Penake tambah kanthi sistem pendinginan
Nglarani Nglarani

Nada Kulit Asia kanthi Macem Macem
Kita uga kudu luwih milih variasi warna kulit. Asia mung minangka ide geografis sing ora jelas, nanging sejatine ngemot macem-macem jinis etnis ing wilayah iki, wiwit kulit pucet (Fitzpatick I & II), kulit medium (Fitzpatick III & VI) nganti kulit sing luwih peteng (Fitzpatick V&VI lan liya-liyane).

Panjang gelombang tunggal mung 810nm ora cukup. Biasane piranti kasebut bakal nganggo kombinasi 2 utawa 3 panjang gelombang. Contone, njupuk sistem laser diode Smedtrum ST-800, kanthi 3 panjang gelombang beda-beda kaya 755nm, 810nm lan 1064nm.

Dawane dawa 755nm
Penyerapan melanin paling dhuwur ing antarane telung dawa gelombang; mula iku khusus cocog kanggo warna kulit pucet lan rambut sing cahya (Fitzpatrick Skin type I, II, III).

Dawane dawa 810nm
Iki uga dikenal kanthi jeneng "Gelombang Emas Standar Emas" sing cocog kanggo kabeh jinis kulit, lan luwih aman kanggo wong kanthi warna kulit sing luwih peteng, uga cocog kanggo tangan, sikil, pipi lan jenggot.

Dawane dawa 1064nm
Nduweni panyerepan melanin ngisor nanging penetrasi luwih jero menyang lapisan dermis tanpa ngrusak stratum corneum lan epidermis; sing nggawe rambut cocok kanggo rambut sing paling peteng lan nglukis utawa kulit sing paling peteng utawa kulit sing kecokelatan (kulit Fitzpatrick tipe III-IV kecoklatan, V lan VI).

ST800-hair-removal-permanent

Referensi
Mustafa, FH, Jaafar, MS, Ismail, AH, & Mutter, KN (2014). Perbandingan Alexandrite lan Laser Diode kanggo Mbusak Rambut ing Kulit Peteng lan Sedheng: Sing Luwih Apik ?. Jurnal laser ing ilmu kedokteran, 5 (4), 188-193.

Saleh, N., et al (2005). Sinau komparatif antara ruby, alexandrite lan laser diode ing hirsutism. Jurnal Online Dermatologi Mesir. 1: 1-10.

Knaggs, H. (2009). Buku tangan penuaan kulit: Penuaan Kulit ing Pedunung Asia. New York: William Andrew Inc. Kaca 177-201.


Wektu kiriman: Jul-03-2020

Hubungi Kita

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita