Saran saka Ahli Estetika Medis ing Era COVID-19

Expert-advice-COVID19-era-P1

Kepiye cara mbukak maneh bisnis lan siyap mbalekake pasien? Kahanan pandemi bisa dadi kesempatan sing bisa dibalekake maneh

Sajrone pandemi COVID-19, akeh klinik estetika medis utawa salon kecantikan ditutup operasi amarga aturan kunci kutha. Amarga jarak sosial saya suwe saya sithik lan kunci dikendhalekake santai, mbukak maneh bisnis kasebut ing meja.

Nanging, kanggo mbukak maneh bisnis ora mung babagan normal maneh, penting banget kanggo ngetrapake prosedur ekstra kanggo pasien lan kesehatan lan perusahaan sampeyan.

Sanajan pandemi COVID-19 nggawe bisnis paling akeh ing kahanan sing angel, isih bisa dadi kesempatan kanggo mriksa maneh pancegahan klinik kanggo penyakit infeksi nalika menehi perawatan kanggo pasien.

Saran Pakar Kanggo Sektor Estetika Medis
Miturut Masyarakat Australasian Dermatologists Kosmetik, dheweke wis nerbitake pedoman lengkap ing wulan April taun iki. Dituduhake manawa kanggo laser lan piranti adhedhasar cahya, akeh perawatan sing ditindakake ing saubenge pasuryan sing kalebu irung, tutuk, lan lumahing mukosa sing kalebu area paparan berisiko dhuwur; mulane, klinik kudu njupuk langkah proteksi.

Pandemi COVID-19 nyedhiyakake kita kesempatan sing apik kanggo mriksa pancegahan penyakit infèksi ing klinik kalebu laser lan piranti adhedhasar energi lan cara ngatasi plume / asap.

Amarga infeksi manungsa-menyang-manungsa coronavirus liwat tetesan lan inhalasi utawa deposition ing mukosa bebarengan karo tangan sing kontaminasi, penting banget kanggo ngatasi prosedur sterilisasi menyang karyawan lan uga pasien. Mangkene sawetara saran saka Australasian Society of Cosmetic Dermatologists:

Expert-advice-COVID19-era-P2

Sterilisasi Dhasar
Sadurunge lan sawise kontak pasien, utawa sawise nyopot peralatan proteksi pribadi, ngumbah tangan biasa (> 20 detik) nganggo sabun lan banyu minangka cara utama kanggo nyuda panularan virus. Lan elinga supaya aja ndemek pasuryan, utamane mripat, irung, lan cangkem.

Kanggo keamanan klinik lan pasien, reresik lan desinfeksi permukaan lan peralatan medis uga dibutuhake. Alkohol udakara 70-80% utawa sodium hypochlorite 0,05-0,1% kabukten efektif.

Elinga yen sodium hypochlorite utawa pemutih bisa ngrusak peralatan medis. Luwih becik nggunakake alkohol tinimbang.

Prosedur Dermatologi sing Bisa Ngasilake Aerosol
Kanggo klinik estetika medis, ora bisa ditrapake yen perawatan bisa ngasilake aerosol
● Kabeh perawatan laser lan perawatan elektrosurgi
● Sistem pendingin udara / Cryo & asor kalebu sistem sing dibangun dinamis utawa gratis ana ing pirang-pirang piranti kayata laser ngilangi rambut, Nd: laser Yag, lan laser CO2.

Kanggo perawatan non-aerosol lan laser wulu, topeng bedah umum nduweni kualifikasi kanggo nglindhungi virus. Nanging kanggo laser ablatif kayata laser CO2 sing nglibatake penguapan jaringan, perlu dipertimbangkan ekstra kanggo nglindhungi praktisi lan pasien saka partikel biomikro lan potensine kanggo nularake virus sing bisa ditindakake.

Kanggo nyuda resiko, disaranake nggunakake topeng laser utawa topeng N95 / P2. Uga coba gunakake sistem plume scavenging (nozel sedhot <5cm saka situs perawatan) lan pasang filter HEPA ing sistem AC utawa pemurni udara lab laser.

Heads-Up kanggo Pasien
Panjurung pasien supaya area sing diobati diresiki sadurunge perawatan lan aja nganti nutupi pasuryan utawa area perawatan nganti terapi.

Kanggo klinik, kita kudu mriksa manawa proteksi pribadi bisa dienggo kayata tameng mripat utawa disinfeksi ing antarane pasien.

Nalika Nggawe Janjian
● Coba jadwal sing staggered, kayata siji pasien sekaligus
● Coba waca kapisah kanggo pasien sing duwe risiko dhuwur
● Batesi kabeh pengunjung sing ora penting
● Coba nimbang Telehealth sing cocog
● Coba tingkat minimal karyawan
(Miturut Koalisi COVID-19 Wilayah Timur Laut — Pandhuan Kanggo Miwiti maneh Operasi Bedah Elektif Pasca-COVID-19)

Umumé, saiki wayahe ngorbanan tartamtu kanthi ora nduwe pasien lengkap. Nindakake prosedur ekstra bisa uga repot nanging kudu njamin keamanan karyawan lan pasien. Pancen pancen angel banget tumrap kita kabeh, nanging bisa uga dadi wektu kanggo mriksa maneh langkah-langkah pencegahan kanggo nyedhiyakake terapi sing luwih apik lan luwih aman kanggo pasien ing mbesuk.

Referensi
Koalisi COVID-19 Wilayah Timur Laut — Pandhuan Kanggo Miwiti maneh Operasi Elective Post-COVID-19

https://www.plasticsurgeryny.org/uploads/1/2/7/7/127700086/guidelines_
kanggo_pamulihan_pilihan_surgery_post_covid-19.pdf

Australasia Society of Cosmetic Dermatologists (ASCD) —Pandu sing aman digunakake utawa Piranti Berbasis Laser & Energi njupuk Covid-19 / SARS-CoV-2
https://www.dermcoll.edu.au/wp-content/uploads/2020/04/ASCD-Laser-and-EBD-COVID-19-guidance-letter-final-April-28-2020.pdf

Accenture — COVID-19: 5 prioritas kanggo mbantu mbukak lan nggawe bisnis maneh
https://www.accenture.com/us-en/about/company/coronavirus-reopen-and-reinvent-your-business


Wektu kiriman: Jul-03-2020

Hubungi Kita

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita