6 Prekara Taiwan sing Apik banget ing Bidang Kedokteran

Taiwan-Great-in-Medical-Field-a--P1

Kaping pisanan krungu Taiwan? Kualitas perawatan medis, sistem perawatan kesehatan lan inovasi medtech bakal ngesanake sampeyan

Taiwan-Great-in-Medical-Field-a-P1

Pulo kanthi 24 yuta jiwa, Taiwan, sing dadi karajan pabrik dolanan ing jaman biyen lan saiki paling misuwur kanthi manufaktur komponen IT, wis suwe pindhah menyang pusat medis. Wong cilik ora ngerti kompetensi ing teknologi medis lan sistem perawatan kesehatan.

1. Asuransi Kesehatan kanggo Kabeh
Kayane ora nyata, nanging Taiwan wis bisa nglindhungi saben warga negara kanggo asuransi kesehatan wiwit taun 1990an. Iki dibangun adhedhasar sistem sing mbayar siji sing dibiayai saka pajeg gaji lan dana pamrentah.

Kanthi asuransi kesehatan, 24 yuta warga negara duwe hak istimewa supaya bisa ngakses perawatan medis kanthi rega sing terjangkau. Miturut statistik, kanggo pasien sing ngalami operasi medis, biaya ing Taiwan mung seperlima regane ing AS.

Sing paling penting, asuransi kesehatan duwe reputasi global. Database Numbeo nduweni peringkat Taiwan kanthi sistem perawatan kesehatan paling dhuwur ing antarane 93 negara ing taun 2019 lan 2020.

2. Perawatan Medis sing Kualitas Tinggi lan Bisa Diakses
Kasedhiya rumah sakit lan perawatan medis minangka kunci kanggo kualitas urip sing apik. Antarane 200 rumah sakit paling dhuwur ing saindenging jagad, Taiwan wis entuk 14 wong lan rangking dadi 3 paling dhuwur sawise AS lan Jerman.

Masyarakat ing Taiwan diberkahi duwe perawatan medis paling apik karo personel profesional lan akses menyang rumah sakit berkualitas kanthi biaya sing terjangkau. Miturut majalah CEOWORLD Indeks Perawatan Kesehatan sing diterbitake ing taun 2019, Taiwan dadi peringkat paling dhuwur kanthi sistem perawatan kesehatan paling apik ing antarane 89 negara. Peringkat kasebut dianggep minangka kualitas medis umume, kalebu infrastruktur, kompetensi staf, biaya, kasedhiyan, lan kesiapan pamrentah.

3. Taiwan Gelut COVID-19 Sukses
Pulo sing biasane didaftar minangka risiko paling gedhe wabah COVID-19 dadi model kanggo jagad sing ngemot penyakit kasebut. Kaya sing dilaporake CNN, Taiwan kalebu salah sawijining patang papan sing sukses nglawan COVID-19 lan kunci yaiku kesiapan, kacepetan, komando pusat, lan nelusuri kontak sing ketat.

Pusat Komando Kesehatan Nasional Taiwan wis ngetrapake sawetara langkah supaya penyakit iki nyebar wiwit wiwitan. Iki kalebu kontrol wates, pendhidhikan sanitasi umum, lan kasedhiyan topeng rai. Ing wulan Juni, ditandhani 73 dina suwene tanpa kasus infeksi domestik. Tanggal saiki tanggal 29 Juni 2020, wis rampung karo 447 kasus sing dikonfirmasi ing antarane populasi 24 juta, sing kurang dibandhingake karo papan liya kanthi populasi sing padha.

4. Hub Bedah Kosmetik
Obat estetis lan operasi kosmetik ndadekake Taiwan dadi posisi paling penting. Taiwan duwe klinik kecantikan kanthi kepadatan tinggi kanggo nawakake operasi plastik canggih kalebu pembesaran payudara, liposuction, operasi kelopak mata dobel, uga perawatan non-invasif kaya terapi laser lan IPL. Miturut data saka Kementerian Kesehatan lan Kesejahteraan Taiwan, biyen ana saprapat ahli bedah kosmetik Korea sing wis dilatih ing Taiwan.

5. Aksesibilitas Dhuwur kanggo Peralatan Medis Lanjut
Taiwan duwe praktisi terlatih kanthi profesional lan aksesibilitas dhuwur kanggo peralatan canggih. Contone, sistem sing dibantu robot paling canggih Da Vinci wis dilebokake ing Taiwan wiwit taun 2004. Ndhuweni 35 wong kasebut nggawe Taiwan dadi paling dhuwur ing intensitas peralatan medis mewah. Iki wis nggampangake operasi ing Ginekologi, Urologi, lan Divisi Bedah Kolon lan Rectal.

6. Perawatan Bedah sing Kualitas Tinggi
pulau kasebut wis nemtokake akeh rekor ing lapangan operasi medis. Taiwan minangka sing pertama nindakake transplantasi jantung sing sukses ing Asia, kanthi tingkat sukses 99% ing prosedur angioplasti koroner & stenting, tingkat wiwitan kurang saka 1% komplikasi.

Kajaba iku, kita uga duwe transplantasi ati bocah pisanan ing Asia. Tingkat kaslametan sawise operasi ing 5 taun wis ngluwihi AS dadi ndhuwur ing jagad.

Kaya sing kacathet ing ndhuwur, Taiwan duwe kompeten nyedhiyakake prosedur medis berkualitas tinggi kayata operasi kosmetik, operasi umum sing kalebu keterampilan kelas ndhuwur rumit lan kolaborasi silang khusus. Prestasi ing ndhuwur yaiku menehi jeneng sawetara, luwih becik ditemokake ing mbesuk.


Wektu kiriman: Jul-03-2020

Hubungi Kita

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita